Превоз на опасни товари по шосе ADR 2023 (Основен курс) + Мобилно приложение Зебра ADR

Превоз на опасни товари по шосе ADR 2023 (Основен курс) + Мобилно приложение Зебра ADR

 ISBN: 619-7144-04-2

Автор: Авторски колектив
Издадена: 2023
Размери: 16.5x23.5
Брой страници: 280
Корица: мека

Цветност: пълноцветна

Съдържание

Кратък откъс от изданието

Мобилно приложение ЗЕБРА ADR

 

Варианти за поръчка:

+359 88 818 4443, +359 886 891 491

 auto@zebrabook.bg

 или чрез виртуалната кошница


В наличност
tuv nord
Цена: 14.99 лв.
Количество:  


ПРЕВОЗ НА ОПАСНИ ТОВАРИ ПО ШОСЕ ADR 2023 + Зебра ADR (мобилно приложение)

(Основен курс)

Изданието е съставено съгласно учебната програма за обучение на водачи, превозващи опасни товари по шосе, като са отразени и настъпилите изменения и допълнения в ADR 2023. Учебното помагало е предназначено за подготовка при първоначално явяване на изпит и за удължаване срока на валидност на свидетелствата за водачите на МПС за превоз на опасни товари.

 

Към учебното помагало е включена и книжка (80 страници), съдържаща изпитните въпроси за придобиване и/или удължаване на ADR-свидетелство за превоз на опасни товари по шосе.  

 

Това издание е отличен настолен помощник и за всички консултанти по ADR, както и за всички заети в транспортни, спедиторски и други фирми, занимаващи се с превоза на опасни товари. 

 

ЗЕБРА ADR - мобилно приложение

 

С учебното помагало получавате и код за активиране на мобилното приложение ЗЕБРА ADR, което е незаменим дигитален асистент за всички водачи и консултанти по ADR.

В приложението са поместени следните полезни материали:

- Автоматичен генератор на транспортни записи, поставяни на товарителницата/CMR;

- Дигитална таблица А с вградена търсачка по номер на вещество и индивидуално представяне на всички опасни вещества по ADR 2023;

- знаци за опасност поставяни на опаковки, контейнери и пътни превозни средства;

- таблици - смесено товарене и изключени количества;

- предпътен чек лист;

- екипировка;

- и др.

 

Мобилното приложение ЗЕБРА ADR предоставя и нова възможност за отлична подготовка за изпитите за придобиване и удължаване срока на валидност на ADR-свидетелството за водач. 

 

В приложението са поместени всички изпитни въпроси с генератор на листовки за самоподготовка и провеждане на изпит, като се предлагат три режима на работа:

Обучение – обхваща всички изпитни въпроси от масивите за различните специализирани курсове по ADR, като въпросите са съгласно учебната програма;

Тренировка – този режим ви предоставя възможност да решавате примерни изпитни тестове и да се подготвите отлично за теоретичния изпит на мобилно устройство (смарт-фон или таблет);

Изпит – в този режим за точно определено време (съобразено с методиката за провеждането на изпитите за придобиване и удължаване срока на валидност на ADR-свидетелство) се дава възможност да решите случайно генериран тест. След приключването на теста, резултатите се визуализират.

Мобилното приложение ЗЕБРА ADR е свързано с новото учебно помагало посредством QR кодове, които при сканиране ще ви отведат до полезни учебни филми.

ЗЕБРА ADR работи навсякъде и не изисква интернет връзка! Разбира се, вашето мобилно устройство ще ви уведоми при налична актуализация, за да получите най-новите изменения.

 

Писмени инструкции ADR 2023

 

Като помощно средство при аварийна ситуация, която може да възникне по време на превоз, в кабината на превозното средство, на леснодостъпно място, трябва да се намират писмените инструкции. Това е документ, който е приложим за всички видове опасни товари - публикуван e в подраздел 5.4.3.4 на Приложениe ІІ на ADR. Тези инструкции трябва да бъдат осигурени от превозвача за екипажа на превозното средство преди началото на пътуването и да са на такъв език (езици), на който всеки член на екипажа може да чете и да разбира.

Като отделна брошура Писмените инструкции в съответствие с ADR 2023 са добавени към учебното помагало.

 

Зебра - обучение в движение!